Zaradi geološke sestave tal sem se odložil za klasične pasovne temelje izolirane z XPS 300 in izvedena hidroizolacija Bauder.

Delavniški del:

Sestava stene je iz KVH vzdolžno lepljenega lesa dimenzije 8 x 20 cm ter premostitveni nosilci iz BSH lesa. Na zunanji strani smo vgradili lesenovlakneno izolacijsko ploščo Agepan THD deb. 8 cm v skelet hiše smo vpihali celulozno izolacijo 20 cm. Na notranji strani skeleta je 15 mm OSB plošča kot parna ovira s polepljenimi sestavi za dosegnje zrakotesnosti objekta. Kot zaključek pa je vgrajena mavčnokartonska plošča deb 12,5 mm. V tem primeru sem se odločil za nadometno elektro instalacijo zaradi možnosti prestavitve v primeru novih strojev ali vleko dodatnega voda.

Poslovni del nadstropje in galerija: Nizkoenergetska +

Sestava stene je iz KVH vzdolžno lepljenega lesa dimenzije 8 x 20 cm ter premostitveni nosilci iz BSH lesa. Na zunanji strani smo vgradili lesenovlakneno izolacijsko ploščo Agepan THD deb. 8 cm v skelet hiše smo vpihali celulozno izolacijo 20 cm. Na notranji strani skeleta je 15 mm OSB plošča kot parna ovira s polepljenimi sestavi za dosegnje zrakotesnosti objekta. Za instalacijsko ravnino smo izdelali dodatni kanal debeline 10 cm in ga zapolnili z celulozno izolacijo ter zapri z novim slojjem OSB 3 ploščo. Kot zaključek pa je vgrajena mavčnokartonska plošča deb 12,5 mm.

Konstrukcija strehe je sestavljena iz BSH ( lepljencev ) lesa, špirovci so višine 20 cm in nato povišani za 8 cm iz zgornje strani smo položili lesenovlakneno izolacijsko ploščo Agepan THD deb. 8 cm v konstrukcijo strehe smo vpihali celulozno izolacije deb 28 cm pod njo pa je OSB plošča deb 15 mm s polepljenimi sestavi za doseganje zrakotesnosti