Nizkoenergetska +

V dogovoru z naročnikom hiše smo se dogovorili za izgradnjo nizkoenergetske + hiše. Ta hiša je z izvedeno kletno garažo in shrambo. Stene so izolirane z XPS 300 debeline 15 cm in hidroizolacija Bauder. Urejena je dranaža z vsemi potrebnimi odvodi vode in jaški. AB plošča stanovanjskega dela pa je še toplotno izolirana z 20 cm EPS 100 (stiropor) nad tem pa je vgrajena še 5 cm sistemska plošča za polaganje cevi talnega ogrevanja.

Sestava stene je iz KVH vzdolžno lepljenega lesa dimenzije 6 x 24 cm ter premostitveni nosilci iz BSH lesa. Na zunanji strani smo vgradili lesenovlakneno izolacijsko ploščo Steico protect deb. 6 cm. V skelet hiše smo vpihali lesena vlakna Cell v debelini 24 cm. Na notranji strani skeleta je 15 mm OSB plošča kot parna ovira s polepljenimi sestavi za dosegnje zrakotesnosti objekta. Za instalacijsko ravnino smo uporabili izolacijsko lesenovlakneno ploščo Steico term deb 6 cm v katero se z lahkoto reskajo kanali za instalacijske cevi. Kot zaključek pa je vgrajena mavčnokartonska plošča deb 12,5 mm.

Za ploščo nadstropja smo uporabili CLT plošče (križno lepljene plošče) debeline 16 cm, ki statično zelo poveže objekt v celoto. Plošče so dimenzije 11,5 m x 2,5 m so izdelne po prej narejenem načrtu in CNC razrezom naročene v Avstriji

Konstrukcija strehe je sestavljena iz KVH in BSH smrekovega lesa špirovci so višine 20 cm in nato povišani za 8 cm iz zgornje strani smo položili lesenovlakneno izolacijsko ploščo Agepan THD deb. 6 cm v konstrukcijostrehe smo vpihali lesena vlakna Cell v debelini 28 cm pod njo pa je OSB plošča deb 15 mm s polepljenimi sestavi za doseganje zrakotesnosti.