V dogovoru z naročnikom hiše smo se dogovorili za izgradnjo nizkoenergetske hiše s temeljno ploščo. V sestavi 2 x 5 cm XPS 400 kot izolacija pod temeljno ploščo vmes je samolepilna hidroizolacija Bauder Duo. Temeljna plošča je debeline 25 cm na temeljni plošči pa je še toplotna izolacija 10 cm EPS 100 (stiropor) nad tem pa je vgrajena še 5 cm sistemska plošča za polaganje cevi talnega ogrevanja.

Sestava stene je iz KVH vzdolžno lepljenega lesa dimenzije 8 x 20 cm ter premostitveni nosilci iz BSH lesa. Na zunanji strani smo vgradili lesenovlakneno izolacijsko ploščo Agepan THD deb. 8 cm v skelet hiše smo vpihali celulozno izolacijo 20 cm. Na notranji strani skeleta je 15 mm OSB plošča kot parna ovira s polepljenimi sestavi za dosegnje zrakotesnosti objekta. Za instalacijsko ravnino smo uporabili izolacijsko lesenovlakneno ploščo Agepan STD v katero se z lahkoto reskajo kanali za instalacijske cevi. Kot zaključek pa je vgrajena mavčnokartonska plošča deb 12,5 mm.

Konstrukcija strehe je sestavljena iz masivnega smrekovega lesa špirovci so višine 20 cm in nato povišani za 8 cm iz zgornje strani smo položili lesenovlakneno izolacijsko ploščo Agepan THD deb. 8 cm v konstrukcijostrehe smo vpihali celulozno izolacije deb 28 cm pod njo pa je OSB plošča deb 15 mm s polepljenimi sestavi za doseganje zrakotesnosti.