Skeletna hiša

Način gradnje z lesenim skeletom sega že v srednji vek, kvaliteto gradnje pa nam dokazujejo ohranjene stavbe iz tistega obdobja. Sodobna industrija nam ponuja široko paleto gradbenih materialov, ki so izdelani iz naravnih surovin, osnovna konstrukcija – skelet, pa je iz popolno naravnega – nepredelanega masivnega lesa.

Za gradnjo družinskih hiš so razvili optimalen konstrukcijski sistem, ki pri najtanjših dimenzijah zagotavlja najboljšo izolativnost. hkrati pa uporablja naravne materiale. Tako nam v primerjavi z drugimi sistemi ponuja največjo bivalno površino na danem tlorisu objekta.

Poleg tega je lahko celoten objekt tudi do polovico lažji kot masivni klasično zidani in betoniran objekt, kar predstavlja veliko prednost pri gradnji na slabo nosilnem temeljnem terenu. Sistem gradnje je zelo hiter, saj je konstrukcija običajnega objekta vključno s kritino lahko postavljena v samo dveh dneh!

Zunanja in notranja obdelava objekta je večinoma suhomontažna, kar skrajša čas gradnje in ponuja hitro vselitev v popolnoma dokončan in suh objekt.