Leseni

V sodobne arhitekturnih zasnovah družinskih hiš so sestavni deli objekta tudi nadstreški za vozila, lesene pergole za senčenje teras in objekta, ter lope za hrambo koles, večje športne, vrtne in avtomobilske opreme.

Elementi dodatne opreme objekta so izdelani iz najkakovostnejšega gradbenega lesa, zaščitnega pred vremenskimi vplivi, oblike in velikosti pa so v skladu z arhitekturno zasnovo objekta in željami investitorja. V primeru, da se postavlja element ob obstoječem objektu, nudimo tudi arhitekturno svetovanje in izris predvidenega novega elementa.

NADSTREŠKI

Nadstreški z leseno konstrukcijo so primerni tako za novogradnje kot tudi za obstoječe objekte.

Velikost in oblika je predvsem odvisna od predvidene uporabe, ter prostora na parceli.

PERGOLE

Pergole služijo kot element osenčenja terase ali hiše v letnem času, da se prepreči pregrevanje ali pa so zgolj dekorativni element zunanje ureditve objekta. Možno jih je ozeleniti ali pa prekriti s prozornimi materiali (steklo, polikarbonatne plošče), da nas zaščitijo pred padavinami. Pogosto jih zaradi oblikovnih in statičnih razlogov kombiniramo tudi z jeklenimi cevmi in ojačitvami.

LOPE

V večini sodobnih družinskih hiš v toplotnem ovoju stavbe nimamo prostora za shranjevanje koles, večje športne, vrtne in avtomobilske opreme. Tudi v obstoječih objektih kar prepogosto zmanjka prostora ali pa si želimo dodaten prostor za hrambo ali domačo delavnico. V ta namen se izdelajo manjši leseni objekti, ki so lahko po želji tudi izolirani in ogrevani, zunanjost pa je v skladu z izgledom glavnega ali obstoječega objekta.